به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام و المسمین سید محمود مدنی، عصر امروز طی سخنانی در هم اندیشی مدرسان حوزوی سواد رسانه ای و فضای مجازی که در سالن همایش های مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار شد، با اشاره به تاثیر فوق العاده رسانه و فضای مجازی در دنیای امروز اظهار داشت: نمی توان به صرف دستورالعمل یا بخشنامه و یا برخورد انتظامی ، جلوی آسیب ها و عوارض منفی فضای مجازی و رسانه را گرفت بلکه این مهم نیاز به فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و ارتقای سواد رسانه ای دارد.
وی افزود: بصیرت افزایی و آگاهی رساندن به جامعه در این بین می تواند تاثیری بس فراتر از برخوردهای قهری در مواجهه با آسیب ها و معضلات فضای مجازی داشته باشد و لذا نباید از توجه به این عرصه ها غافل شد.
وی با تاکید بر این که ما در زمینه استفاده از رسانه بیش از هر چیز نیاز به شناخت صحیح و علم و دانش مربوطه داریم، گفت: اگر ما این فضا را به درستی مدیریت کنیم، می توانیم تا حدود زیادی جلوی آسیب ها و عوارض نامطلوب آن را بگیریم.
مدیر جامعه الزهرا(س) همچنین بیان داشت: اساساً مقولاتی از جنس رسانه و فرهنگ نیاز به تبیین صحیح دارد تا ما بتوانیم راهکارهای متناسب با آن را به خوبی در سطح جامعه ترویج دهیم و گرنه نمی توان انتظار داشت که معضلات حل شده یا کاهش پیدا کند.
وی در خصوص رسالت حوزه در زمینه تقویت و ارتقای سواد رسانه ای جامعه افزود: حوزه باید مبانی اخلاق و رسانه را به خوبی بشناسد و با مباحث فقهی رسانه و مهارت های استفاده از رسانه و فضای مجازی به خوبی آشنا شده و اقتضائات زمانه را به درستی بشناسد.
حجت الاسلام و المسلمین مدنی همچنین با بیان این که عدم مدیریت صحیح فضای رسانه ای، عوارض و آثار منفی بسیاری به همراه دارد، گفت: رسانه، بستری مهم در راستای فرهنگ سازی است و می تواند فرهنگ عمومی جامعه را شکل دهد و لذا چنانچه از ابزار رسانه به درستی استفاده شود،بهترین فرهنگ در جامعه پیاده خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که انبیای الهی در راستای ماموریت خویش از شیوه های تبلیغی استفاده می کردند، ابراز داشت: در قرآن کریم 11 بار واژه بلاغ آمده ،چرا که پیامبران الهی رسالتی به جز بلاغ و هدایت جامعه نداشته اند.
وی گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، بسیاری از خانواده ها استفاده از رادیو و تلویزیون در محیط خانه را تحریم کرده بودند، چرا که آن را منشأ گناه می دانستند،اما به راستی آیا امروز می توان رسانه را در محیط خانواده تحریم کرد یا این که باید آگاهانه به نظارت و مدیریت در این باره پرداخت.
مدیر جامعه الزهرا(س) ادامه داد: رسانه ها و به خصوص فضای مجازی در روزگار کنونی تبدیل به شریک گرمابه و گلستان شده اند و نمی توان آن را حذف کرد؛ با این وجود ما، راهی جز سواد رسانه ای و فضای مجازی را نداریم وگرنه با خانواده هایی از هم فروپاشیده و جامعه ای آلوده روبرو خواهیم بود.
وی با تاکید بر این نکته که رسانه ای که به جامعه امید و سرزندگی بدهد، زمینه ساز رشد و پویایی و بالندگی می شود، اظهار داشت: چنانچه ما فضای روانی،پیام رسانی،تبلیغاتی و تلقینی که ابزارش رسانه است را به درستی ساماندهی کنیم،در سخت ترین شرایط نیز افرادی امیدوار و شاداب داریم که در بحران ها به وظایف خود به درستی عمل می کنند.
وی در خاتمه گفت: آنچه مهم است این که باید حوزه های علمیه با شناخت رسانه، وارد جریان تبلیغ شوند که این امر بی شک مستلزم ارتقای سواد رسانه ای است.
۳۱۳/۸